Speltbrood bakken

Speltbrood bakken? Dat gaat zeker lukken met dit speltbrood recept. Je kunt ook verder zoeken op het internet en ontdekken welke andere speltbrood recepten er zijn. Speltbrood bakken is absoluut niet zo moeilijk als het misschien in eerste instantie lijkt. Iedereen kan het en daarnaast is het ook erg leuk om te doen. Wie van bakken houdt, moet zeker eens proberen om een eigen speltbrood te bakken. Bijvoorbeeld op een zondagmiddag als je niks anders te doen hebt. In dit artikel tips en trucs bij het zelf speltbrood bakken.

Speltbrood bakken

Speltbrood bakken met de broodbakmachine

Het is natuurlijk erg handig als je zelf beschikt over een broodbakmachine. Wel moet je dan goed weten hoe je een brood met zo’n machine moet maken. Soms kan het lastig zijn om de machine goed af te stellen, waardoor het speltbrood bakken mislukt. Wanneer je begint met speltbrood bakken met behulp van de broodbakmachine is het goed om eerst eens te beginnen met een simpel recept. Een eenvoudig recept met spelt, water, gist en zout, rijst vele malen beter dan wanneer je er andere ingrediënten als boekweit of lijnzaad aan toevoegt. Het bakken is dan een stuk minder ingewikkeld en het resultaat zal ook beter zijn.

Kies de juiste broodbakmachine

Heb je nog geen broodbakmachine, maar ben je wel van plan deze aan te schaffen? Denk dan goed na over wat voor een je wilt hebben. Er zijn vele soorten op de markt met elk hun eigen voor- en nadelen. Iedere soort werkt weer net wat anders en ook het resultaat is soms anders. Voor iedere broodbakmachine geldt dat de machine en de bakker elkaar moeten begrijpen. Je zult zelf dus dingen moeten uitproberen alvorens het resultaat helemaal naar wens is.

Experimenteer met hoeveelheden

Een echte bakker voegt ingrediënten toe op gevoel. En zo is het ook met speltbrood bakken. Natuurlijk is smaak zeer subjectief en misschien passen de hoeveelheden van ingrediënten niet zo goed bij uw eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zout. Over het algemeen is het brood van de bakker en uit de supermarkt erg zout. Maar er zijn veel mensen die eigenlijk helemaal niet van heel zout brood houden. Ook speltbrood bakken hoeft niet altijd met veel zout. Experimenteer met hoeveelheden en je zult zien dat je binnen korte tijd jouw ideale speltbrood kunt bakken.

Volkoren, wit of ander speltbrood bakken?

Speltbrood bakken kan op vele manieren en er zijn daarnaast ook vele soorten die je kunt bakken. Een volkorenbrood bijvoorbeeld. Gebruik dan volkoren spelt en stel de broodbakmachine (als je die hebt) af op een klein of groot volkorenbrood met donkere korst. Kies je voor een wit speltbrood, gebruik dan ook de witte speltbloem of speltmeel en stel ook nu weer de broodbakmachine goed af. Zoek ook eens op het internet naar een ander recept en je kunt eindeloos variëren. Heb jij een lekker recept? Laat het ons dan weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*