Speltbrood kopen

Speltbrood kopen kun je tegenwoordig overal. Vroeger (een paar jaar geleden) was het nog lang niet overal te verkrijgen. Je moest er vaak voor naar een speciale natuurwinkel of als je geluk had kon je het op de lokale markt bij de bakker krijgen. Nu kun je eigenlijk overal wel dit broodtype kopen. Vraag er eens naar bij je eigen bakker in je woonplaats en zult zien dat je hier speltbrood kopen kunt! Ook in een willekeurige supermarkt kun je terecht. Bij de Albert Heijn, Jumbo of C1000. Overal is spelt tegenwoordig wel verkrijgbaar. Let wel op dat de smaak en ingrediënten soms wel sterk kunnen verschillen. Daarnaast moet je natuurlijk voor jezelf de afweging maken hoeveel je voor het brood wilt uitgeven. Wil je echte kwaliteit? Dan betaal je hier natuurlijk ook voor.

Speltbrood kopen

Speltbrood kopen bij de bakker

Het mag duidelijk zijn dat je speltbrood het beste kunt kopen bij een verse bakker. Als bakkers iedere nacht lekker speltbrood bakken, komt dat de smaak zeker ten goede. Wanneer je dan het brood bijvoorbeeld een paar dagen invriest, is de smaak nog absoluut goed. Het brood blijft dus veel langer vers dan wanneer je het bijvoorbeeld bij een supermarkt koopt. Daarnaast weet je ook bij een bakker vrij zeker dat de ingrediënten die gebruikt worden ook goed en verantwoord zijn. Een goede bakker zal zijn spelt en andere voedingsstoffen voor zijn brood bewust uitkiezen en dat is natuurlijk wel fijn.

Een natuurwinkel

Wanneer je geen verse bakker in de buurt hebt of om andere redenen niet naar de bakker kunt om speltbrood te kopen, kun je ook bij de natuurwinkel terecht. Spelt is tenslotte een echt natuurproduct! Een natuurwinkel is een winkel waar ze alleen bewust natuurlijke producten verkopen. Biologisch en duurzaam, dat zijn de sleutelwoorden. Bij de natuurwinkel hebben ze ook vaak andere speltproducten. Denk bijvoorbeeld aan speltpasta of speltkoekjes. Het nadeel is wel dat je voor de kwaliteit van dit brood betaalt. Kopen bij de bakker of natuurwinkel is natuurlijk veel duurder dan wanneer je het koopt bij de supermarkt. Hierin zul je zelf een keuze moeten maken.

In de supermarkt?

Maar het is ook steeds vaker in de supermarkt te koop! Dat is mooi, want de meeste mensen kopen hun brood ook gewoon in de supermarkt. Maar let wel op. Speltbrood kopen in de supermarkt is soms een risico, omdat je niet altijd weet of het wel echt is. Vaak zit er bij dit brood toch nog tarwe of een andere graansoort in verwerkt. Dat wil je natuurlijk niet als je echt de gezonde voordelen van puur spelt wilt ervaren. Vraag dus altijd na in de supermarkt welke ingrediënten er zijn gebruikt en of je te maken hebt met echt puur brood. Volgens de warenwet in Nederland is het overigens wel zo dat speltbrood alleen zo genoemd mag worden als er echt 100% echt spelt in verwerkt zit. Het is bekend dat sommige supermarkten deze wet soms een beetje omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*