Voordelen van speltbrood

Je kunt overal lezen dat spelt gezond is en beter is dan gewoon brood. Maar hoe komt dat nu? Wat zijn de voordelen van speltbrood boven gewoon brood en wat zit er allemaal in dat dan zo gezond is? In dit artikel leest u alles over de voordelen van speltbrood.

Voordelen van speltbrood

Gezond en sterk lichaam

Iedereen wil een gezond en sterk lichaam. Spelt kan daarvoor zorgen. In spelt zitten namelijk veel meer mineralen dan in ander brood. Soms wel tot 50% meer! Zink bijvoorbeeld. Een stofje dat ervoor zorgt dat je een betere huid krijgt of mooi glanzend haar. Ook zit er koper in, een stof dat osteoporose tegengaat. Ook zit er magnesium en fosfor in die respectievelijk zorgen voor minder stress en sterke botten.

Een en al vrolijkheid!

Gek misschien, maar speltbrood zorgt voor meer vrolijkheid. In spelt zitten namelijk zeer veel aminozuren. Deze stimuleren hormonen die ervoor zorgen dat je vrolijk wordt of blijft.

Zeer goed verteerbaar

Regelmatig last van darmen of brandend maagzuur? Stap dan over op speltbrood. Speltbrood bevat gluten die wat beter te verteren zijn dan de gluten in gewoon brood. Een betere stoelgang en prettiger gevoel in de buik. Maar let wel op, want speltbrood is niet glutenvrij!

Werk cholesterol verlagend

Spelt werkt cholesterol verlagend. De meervoudige onverzadigde vetzuren zorgen hiervoor. Indirect helpt het dus om hart- en vaatziekten te voorkomen en blijft u gezond.

Verzadigd gevoel

Speltbrood bevat langzame koolhydraten. Dit is gunstig voor bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel. Het hongergevoel wordt langer uitgesteld. Geen tussendoortjes dus en een lang verzadigd gevoel. Dit wordt veroorzaakt door de meervoudige onverzadigde vetzuren Waar ik het eerder al over had.

Allemaal voordelen van speltbrood!

Kiest u bewuste voeding en wilt u graag gezond blijven? Kies dan bewust voor spelt. Het kan een oplossing zijn om gezonder te leven. Daarnaast is speltbrood bakken natuurlijk ook gewoon leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*